symphony podświetlenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcin78
    Classic
    • 2010
    • 5

symphony podświetlenie

Zamieszczone przez Przemek345
    Star Performer
    też je sobie "chwaliłem" :rant
  • chevidan
    Drive
    • 2008
    • 80

symphony podświetlenie

poczytałem posty na ten temat i sprawdziłem podłączenie przewodu we wtyczce oraz czy dochodzi tam prąd od podświetlenia.wszystko jest ok.

problem polega na tym że podświetlenia nie można regulować,a w radiu jest ono ustawione na połowe mocy.nie można rozjaśnić ani ściemnić.nawet jeżeli przewód od podświetlenia wypjąłem z wtyczki to radio świeci cały czas tak samo.
    czu usterki szukać w samym radiu czy można jeszcze jakoś wpłynąć na to zewnętrznie?

Komentarz

• magart
      Ambiente
      • 2008
      • 146

Nie wiem czy to pocieszające, ale ja też tak mam
      a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• Klauzero
        Rider
        • 2008
        • 575

Też przerabiałem ten problem w poprzedniej OI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15864 oraz http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic974922.html. Piny i sygnały w instalacji są OK, ale radio jest najprawdopodobniej od Superba.
        Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• chevidan
          Drive
          • 2008
          • 80

a gdyby wsadzić radio do auta z CAN,rozjaśnić i zamontować z powrotem do mnie?może wtedy by było ustawione jaśniejsze podświetlenie?u mnie nie wiem czy jest CAN-octa 2000r L&K

Komentarz

• Klauzero
            Rider
            • 2008
            • 575

Jest szansa, że takie rozwiązanie będzie działać, ale niestety nikła, bo ZTCW po odłączeniu od akumulatora radio traciło ustawienia i przywracało te fabryczne. Jeśli jednak te ustawienia przechowywane są w pamięci trwałej, to myślę że przedstawiony przez Ciebie pomysł jest dobry.
            BTW w łódzkim ASO nikt nie chciał się podjąć przeprogramowania na analogowy system, utrzymując jednak, że jest taka możliwość, co potwierdzone zostało przez magików z giełdy samochodowej. W tej kwestii jednak nie pomogę, bo nie mam już ani tego radia, ani pierwszej Octavii.
            Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• navik
              Classic
              • 2008
              • 11

Witam. czy wszyscy co opisuja powyzszy problem posiadaja elektryczne szyby i lusterka oczywiscie fabryczne jesli tak to wystarczy podlaczyc linie can ale musza byc to auta po 2000r wystarczy zdjac schowek i dostac sie do wiazki drzwi tam znajdziecie dwa kabelki jeden fiolet a drogi fioletowo bialy nalezy podlaczyc je do radia w gornym zlaczu do srodkowej kostki beda tam dwa zlacza oznaczone napisami can l (fiolet-bialy) oraz can h (fioletowy) to wystarczy i wszystko bedzie smigac pozdrawiam
              octavia RS prawie seryjna i taki tam garecik i coś jeszcze....z MRmotors

Komentarz

• chevidan
                Drive
                • 2008
                • 80

rozumię że chodzi o auta po lifcie?

Komentarz

• navik
                  Classic
                  • 2008
                  • 11

niestety tak :? choc starsze modele tez maja cam ale moze nie dzialac

[ Dodano: Sro 08 Paź, 08 08:47 ]
                  Zamieszczone przez chevidan
                  a gdyby wsadzić radio do auta z CAN,rozjaśnić i zamontować spowrotem do mnie?może wtedy by było ustawione jaśniejsze podświetlenie?u mnie nie wiem czy jest CAN-octa 2000r L&K
                  w twoim autku jest juz can z ktorym radio bedzie smigac

Komentarz

• chevidan
                    Drive
                    • 2008
                    • 80

no to mnie cieszy.piszesz o dwóch przewodach z wtyczkami we wiązce prawych drzwi-czy te przewody są na tyle długie aby sięgnęły do radia czy trzeba zmotać przedłużki?
                    górne gniazdo w radiu-rozumię że to to w które podłącza się zmieniarkę itd?w tym wtyku mam już podłączony zestaw głośnomówiący ale jaszcze wiele pinów jest wolnych.

Komentarz

• navik
                      Classic
                      • 2008
                      • 11

niestety bedziesz musial zrobic przedluzki i podlaczyc sie do tych kabelkow a jesli chodzi o zlacze to wlasnie w tym gdzie jest podlaczony glosnik od zestawu glosnomowiacego sa cany jak dobrze pamietam :roll:

Komentarz

• chevidan
                        Drive
                        • 2008
                        • 80

jutro poszperam w kabelkach i zdam relację.narazie dzieki wielkie.

Komentarz

• 4tech
                          RS
                          • 2008
                          • 4199
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

chevidan, i co, znalazłeś kabelki?
                          Też mam podobny problem, tyle że radio raz nie ma podświetlenia wcale, a czasem włącza się na stałe. Nawet po wyłączeniu stacyjki i zamknięciu samochodu dalej świeci... :evil:
                          No chyba nie muszę pisać, że to trochę chore...
                          Coś jest nie tak, bo nawet nie działa mi gala...
                          Będzie trzeba bardziej pogrzebać, ale na razie zbieram info :wink:
                          O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                          Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                          Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

Pracuję...