Zamieszczone przez Przemek345
symphony podświetlenie
Zwiń
X
-
symphony podświetlenie
poczytałem posty na ten temat i sprawdziłem podłączenie przewodu we wtyczce oraz czy dochodzi tam prąd od podświetlenia.wszystko jest ok.
problem polega na tym że podświetlenia nie można regulować,a w radiu jest ono ustawione na połowe mocy.nie można rozjaśnić ani ściemnić.nawet jeżeli przewód od podświetlenia wypjąłem z wtyczki to radio świeci cały czas tak samo.
czu usterki szukać w samym radiu czy można jeszcze jakoś wpłynąć na to zewnętrznie?
-
-
Też przerabiałem ten problem w poprzedniej OI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15864 oraz http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic974922.html. Piny i sygnały w instalacji są OK, ale radio jest najprawdopodobniej od Superba.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Jest szansa, że takie rozwiązanie będzie działać, ale niestety nikła, bo ZTCW po odłączeniu od akumulatora radio traciło ustawienia i przywracało te fabryczne. Jeśli jednak te ustawienia przechowywane są w pamięci trwałej, to myślę że przedstawiony przez Ciebie pomysł jest dobry.
BTW w łódzkim ASO nikt nie chciał się podjąć przeprogramowania na analogowy system, utrzymując jednak, że jest taka możliwość, co potwierdzone zostało przez magików z giełdy samochodowej. W tej kwestii jednak nie pomogę, bo nie mam już ani tego radia, ani pierwszej Octavii.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Witam. czy wszyscy co opisuja powyzszy problem posiadaja elektryczne szyby i lusterka oczywiscie fabryczne jesli tak to wystarczy podlaczyc linie can ale musza byc to auta po 2000r wystarczy zdjac schowek i dostac sie do wiazki drzwi tam znajdziecie dwa kabelki jeden fiolet a drogi fioletowo bialy nalezy podlaczyc je do radia w gornym zlaczu do srodkowej kostki beda tam dwa zlacza oznaczone napisami can l (fiolet-bialy) oraz can h (fioletowy) to wystarczy i wszystko bedzie smigac pozdrawiamoctavia RS prawie seryjna i taki tam garecik i coś jeszcze....z MRmotors
Komentarz
-
-
niestety tak :? choc starsze modele tez maja cam ale moze nie dzialac
[ Dodano: Sro 08 Paź, 08 08:47 ]
Zamieszczone przez chevidana gdyby wsadzić radio do auta z CAN,rozjaśnić i zamontować spowrotem do mnie?może wtedy by było ustawione jaśniejsze podświetlenie?u mnie nie wiem czy jest CAN-octa 2000r L&Koctavia RS prawie seryjna i taki tam garecik i coś jeszcze....z MRmotors
Komentarz
-
-
no to mnie cieszy.piszesz o dwóch przewodach z wtyczkami we wiązce prawych drzwi-czy te przewody są na tyle długie aby sięgnęły do radia czy trzeba zmotać przedłużki?
górne gniazdo w radiu-rozumię że to to w które podłącza się zmieniarkę itd?w tym wtyku mam już podłączony zestaw głośnomówiący ale jaszcze wiele pinów jest wolnych.
Komentarz
-
-
chevidan, i co, znalazłeś kabelki?
Też mam podobny problem, tyle że radio raz nie ma podświetlenia wcale, a czasem włącza się na stałe. Nawet po wyłączeniu stacyjki i zamknięciu samochodu dalej świeci... :evil:
No chyba nie muszę pisać, że to trochę chore...
Coś jest nie tak, bo nawet nie działa mi gala...
Będzie trzeba bardziej pogrzebać, ale na razie zbieram info :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz